GYIK

1. Kell-e foglalnom a látogatáshoz?

A kiállítás megtekintése foglalás nélkül is lehetséges, de magas látogatottság esetén, az időpont foglalással rendelkezőknek biztosítunk soron kívüli bejutást.

2. Mi történik, ha hamarabb, vagy később érkezem, mint a foglalásban szereplő időpont?

Az érkezést számos tényező befolyásolhatja, melyet igyekszünk rugalmasan kezelni. Arra kérjünk látogatóinkat, hogy amennyiben módjuk van rá, érkezzenek a foglalt időpontban.

3. Hogyan igazolom, hogy online foglaltam, vagy előre fizettem?

Az online foglalás során meg kell adnia email címét, melyre visszaigazolást küldünk a foglalás időpontjáról. Amennyiben előre fizetett, a visszaigazolásban ennek ténye, illetve a számla is szerepel. Érkezéskor kérjük a küldött email bemutatását.

4. Visszatérítik-e a kifizetett belépőjegye(ke)t, ha nem megyünk el?

Időpontra szóló kifizetett belépőjegyeket visszatéríteni nem tudjuk, de más időpontra áthelyezhető. Ilyen esetben kérjük, email címűnkre írjanak.

5. Hogyan tudok parkolni, ha autóval érkezem?

Közvetlenül a kiállítás előtt kialakított több férőhelyes parkolóban lehetséges.

6. Milyen messze található a kiállítás a vasútállomástól?

A vasútállomástól 900 méterre található a kiállítás, ez gyalogosan 12 perc alatt megtehető.

7. Mennyi időt érdemes a kiállításon tölteni?

Eddigi tapasztalatink alapján, átlagosan egy-másfél órát töltenek itt a látogatók. A kiállított terepasztal és diorámák rendkívül részletesek, érdemes azokat alaposan szemügyre venni. A vonatok mozgása, az interaktív jelenetek felfedezése leköti a figyelmet.

8. Mennyi ideig lehet bennmaradni?

A kiállításon töltött idő nincs korlátozva. Nyitvatartási időn belül korlátlan a bent tartózkodás.

9. Kültéri vagy beltéri a kiállítás?

A kiállítás beltérben található. Télen kellemesen fűtött minden helyiség, érkezéskor a kabátok leadhatók, így a bent tartózkodás otthonos, kényelmes. Nyáron a helyiségek klimatizáltak, a megfelelő levegő minőségről szellőzőrendszer gondoskodik.

10. Milyen látnivaló van még a környéken?

A szomszédos településen Tarcalon látható az Áldó Krisztus szobor, illetve a Szent Teréz kápolna. Mindkét építmény megtalálható a terepasztalon is, nagyszerű élmény összekötni a látnivalókat.

11. Mozgáskorlátozottak számára látogatható a vasútmodell kiállítás?

Az akadálymentesítés nem áll rendelkezésre. A bejárati ajtónál 15cm küszöb, illetve a beltéri közlekedésben egyetlen ajtó küszöb található. Mozgáskorlátozott WC nem áll rendelkezésre. Ezek alapján saját felelősségre látogatható a kiállítás, az udvarba autóval való beállást és parkolást tudunk biztosítani.

12. Mosdó, WC esetleg pelenkázó rendelkezésre áll?

A kiállításra érkező látogatóik számára női és férfi mosdó WC-vel rendelkezésre áll. Pelenkázó helyiség nincs.